Υπεύθυνος Μοντέρνου Τμήματος: ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΣ
Πιάνο Jazz Αυτοσχεδιασμός
ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΣ
Γεννημένος στην Αθήνα, δείχνει από πολύ μικρός την κλίση του στη Μουσική, παίζοντας αυτοδίδακτα διάφορα όργανα. Καταλήγοντας στο πιάνο, ξεκινά μετά το Λύκειο τις κλασικές μουσικές σπουδές του κοντά σε επιφανείς καθηγητές, ενώ ταυτόχρονα διδάσκεται μοντέρνο πιάνο κοντά στον Μάρκο Αλεξίου.
Tο 1984 εγκαθίσταται στο Παρίσι για να συνεχίσει τις σπουδές στην C.I.M. Ecole de Jazz κοντά στον Sammy Abenaïm και διατελεί βοηθός του, ενώ παράλληλα σπουδάζει σύνθεση και ανάλυση με τον José Luis Campana.
Το 1986 ξεκινά μία μεγάλη περίοδο εκμάθησης της Πολωνικής πιανιστικής Σχολής (Liszt, Penderevsky) με το Sammy Abenaïm και την Jacqueline Bourgès-Maunoury στo Conservatoire Nationale του Gennevilliers, από όπου αποφοιτά το 1991 με άριστα. Παράλληλα διδάσκει σε δύο Ωδεία DARIUS MILHIAU και ECOLE DE MUSIQUE DU PLATEAU στο Παρίσι και πραγματοποιεί πολλές εμφανίσεις, παίρνοντας πάντα πολύ καλές κριτικές.
Στον ίδιο χώρο συνεχίζει την ανάλυση με την Cécile Gilly και αποφοιτά το 1993 με πρώτο βραβείο για την ανάλυσή του στο “Πουλί της Φωτιάς” του Igor Stravinsky. Για την εργασία αυτή, η Ένωση Συνθετών και Εκδοτών Μουσικής Γαλλίας του απονέμει Ακαδημαϊκό βραβείο.
Το 1993 μετακομίζει μόνιμα στην Ελλάδα και διδάσκει μοντέρνο και κλασσικό πιάνο.
Ως συνθέτης, έγραψε τη μουσική για την ταινία “Βίαιο Σύμπαν”, παραγγελία του κ. Σιμόπουλου, διευθυντή του Πλανηταρίου Ευγενιδείου Ιδρύματος. Το αποτέλεσμα πήρε εξαιρετικές κριτικές απ’ το σύνολο του Ελληνικού τύπου και μεταγράφεται σε παρτιτούρα για να παιχτεί από κλασικές ορχήστρες.
Εχει συνθέσει αρκετά έργα για πιάνο solo, 11 εκ των οποίων ηχογράφησε με προοπτική να κυκλοφορήσουν σε cd.
Στον διαγωνισμό της Eurovision 2007 για άτομα με ειδικές ανάγκες, το τραγούδι με το οποίο συμμετείχε απέσπασε το 1ο βραβείο.
Συνέθεσε τη μουσική για το Θεατρικό έργο «Όρνιθες» του Αριστοφάνη για παιδιά, το οποίο ανέβηκε με το δημοτικό σχολείο των Θρακομακεδόνων.
Συνέθεσε τη μουσική για το Video Clip της Πολεμικής Αεροπορίας, κατόπιν παραγγελίας του Κλαδάρχη των δημοσίων σχέσεων της Αεροπορίας.
Ως σολίστας έχει δώσει πολλές συναυλίες σε Γαλλία και Ελλάδα, στο MAISON DU BRESIL, τη SALLE DE LA TERASSE, το Εθνικό Κέντρο Ερευνών της Γαλλίας, την ECOLE ALLEMANDE DE PARIS (Γερμανική Σχολή Παρισίων), στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας, στο Ίδρυμα Κακογιάννη, στον Ιανό, στον «Παρνασσό» και στο Λύκειο Ελληνίδων.
Πραγματοποίησε εμφανίσεις ως πιανίστας μπροστά στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Στεφανόπουλο και της Ισλανδικής Δημοκρατίας κ.Grimsson, καλεσμένος του Ισλανδού Πρέσβη στην Ελλάδα. Ανάλογες εμφανίσεις έχει πραγματοποιήσει για τον τεως Πρωθυπουργό κ. Σημίτη, τον στρατιωτικό ακόλουθο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, την Αιγυπτιακή Πρεσβεία, υπουργούς και υφυπουργούς, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, και σε πολλές άλλες εκδηλώσεις.
Συνιδρυτής του συγκροτήματος “Ατλαντίς”, έπαιξε σε όλες τις μεγάλες μουσικές σκηνές όπως Σταυρός του Νότου, ΑΝ club, στην Αρχιτεκτονική, στο Architecture, στο Ghost house, στο Upstage του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου, την αίθουσα συναυλιών Φίλιππος Νάκας, στην πλατεία Συντάγματος στα πλαίσια εκδήλωσης για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας της μουσικής.
Ιδρυτής επίσης του συγκροτήματος Mosaique, με τους οποίους έχει δώσει πολλές συναυλίες σε μουσικές σκηνές, καθώς επίσης στο Νομισματικό Μουσείο και στο θέατρο του δήμου Πεύκης.
Έχει συνεργαστεί ως μαέστρος με τους μουσικούς Μίμη Πλέσσα, Βασίλη Σαλέα, Δημήτρη Γούζιο, Βασίλη Λέκκα, Ελένη Πέτα, Θάνο Καλλίρη, Μιχάλη Ρακιντζή, Γιάννη Κούτρα, Κώστα Θωμαΐδη, Άννα Μορφίδου, Μαρία Morris, Σοφία Νοητή.
Στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας, η Coca Cola σε συνεργασία με το Ωδείο Φίλιππος Νάκας του ζήτησαν να προετοιμάσει τρία μαθητικά συγκροτήματα για το κεντρικό stage της εταιρείας στο πάρκο των μεγάλων χορηγών, για να εμφανίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων.
Διετέλεσε επίσης συντάκτης στο περιοδικό ”Ήχος” των Tεχνικών Εκδόσεων, όπου έκανε δισκοκριτική και συνεντεύξεις.
www.petros-ch.eu
Πιάνο Συνοδεία Τραγουδιών
ΠΛΑΤΑΝΟΣ ΝΙΚΟΣ
Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών το 1980.
Σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών και στο Ωδείο “Νίκος Σκαλκώτας” με την Ναταλία Μιχαηλίδου.
Από το 1986 έως το 1993 σπούδασε στην Ecole Normale de Musique de Paris : Ανώτερα Θεωρητικά (Ανώτερη Αρμονία, Αντίστιξη, Φούγκα) και Σύνθεση Μουσικής Κινηματογράφου (Diplome Superieur de Composition de Musique de Film) δίπλα στον Antoine Duhamel, εμβληματικό συνθέτη της Nouvelle Vague του Γαλλικού Κινηματογράφου σε ταινίες των Γκοντάρ, Τρυφώ, Ταβερνιέ κ.α.)
Έχει συνθέσει μουσική για μεγάλο αριθμό θεατρικών παραστάσεων σε συνεργασία με τα σημαντικότερα ελληνικά θέατρα. Ειδικεύεται σε παραστάσεις μουσικού θεάτρου όπου ερμηνεύει ο ίδιος τις συνθέσεις του παίζοντας πιάνο, συνθεσάιζερ και ακκορντεόν σε συνεργασία με τον θίασο :
Θέατρο του Νότου-ΑΜΟΡΕ (Βαλς Εξιτασιόν-σκην. Γιάννης Χουβαρδάς, Καζανόβα-σκην. Στάθης Λιβαθινός, 1997, Η Υπηρέτρια-σκην. Έφη Θεοδώρου,1999, Το σπίτι των κοιμισμένων κοριτσιών-σκην. Γ. Χουβαρδάς, 2002),
Θέατρο Τέχνης (Οι Σοφολογιότατες- σκην. Γιώργος Λαζάνης, 1998),
Εθνικό Θέατρο (Αυτό που δεν τελειώνει-σκην. Στ. Λιβαθινός, 2003-4, Ηλέκτρα, σκην. Ε. Θεοδώρου, 2005, Ο έμπορος του Λας Βέγκας- σκην Μαρκ φον Χέννινγκ, 2007, Rainbow-σκην. Ε. Θεοδώρου, Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης-σκην. Γιάννης Χουβαρδάς, Ρομπέρτο Τσούκκο-σκην. Ε. Θεοδώρου, 2008, Ο εφιάλτης της ευτυχίας- σκην. Γ. Χουβαρδάς, 2009), Μαρά/Σαντ-σκην. Ε. Θεοδώρου,2009, Γλυκό πουλί της νιότης- σκην. Ε. Θεοδώρου,2010, Ο κόκκινος βράχος-σκην. Ρούλα Πατεράκη,2011, Ζ-σκην. Ε. Θεοδώρου,2012)
Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας (Δεσποινίς Τζούλια-σκην. Έφη Θεοδώρου, 2002)
Θέατρο Πορεία (Παντρολογήματα-σκην. Στάθης Λιβαθινός, 2004, Τίποτα δικό μου-σκην. Έφη Θεοδώρου, 2006),
Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (Έξι νύχτες στην Ακρόπολη, Το αηδόνι και ο αυτοκράτορας, σκην. Έφη Θεοδώρου, 2004)
Απλό Θέατρο (Σημειώσεις σε φύλλα που πέφτουν-σκην. Έφη Θεοδώρου, 2005)
Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2005 (Καμπαρέ Του Δρόμου-σκην. Κυριάκος Κατζουράκης)
Έχει συνθέσει πολλούς κύκλους τραγουδιών πάνω σε στίχους μεγάλων ελλήνων και ξένων ποιητών και σύγχρονων στιχουργών . Κάποιοι από αυτούς έχουν παρουσιαστεί σε σημαντικές αίθουσες συναυλιών με μεγάλους έλληνες ερμηνευτές :
-Αφιέρωμα στην ποίηση της Ελένης Αρβελέρ, στο Εθνικό Θέατρο, 2004 και στο Μέγαρο Μουσικής, 2008, με τον Γιώργο Νταλάρα. Τον Απρίλιο του 2006 τρία τραγούδια σε ζωντανή εκτέλεση από τη συναυλία κυκλοφόρησαν σε DVD με το περιοδικό «Αρχαιολογία και Τέχνες» σε σκηνοθεσία Μέμης Σπυράτου.
– Αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη, στη Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, 1997, με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη,
-Αφιέρωμα στον Γιώργο Σεφέρη, στο Μέγαρο Μουσικής, 2001, με την Ορχήστρα των Χρωμάτων,
– Αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία, στο Μέγαρο Μουσικής, 2003, με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο,
-Αφιέρωμα στην Κική Δημουλά, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Νικαίας, 2010, με τον Θάνο Ανεστόπουλο, παρουσία της ποιήτριας.
Έχει εκδώσει δύο προσωπικούς δίσκους κι έχει συνεργαστεί δισκογραφικά με τον Γιώργο Νταλάρα, την Μελίνα Κανά και τα Υπόγεια Ρεύματα.
Συνεργάστηκε με την Δήμητρα Γαλάνη, την Ελένη Τσαλιγοπούλου, τον Αλκίνοο Ιωαννίδη και τον Γεράσιμο Ανδρεάτο στο μουσικό πρόγραμμα Χάραμα, σαν υπεύθυνος ορχήστρας, 1993-5, και με τις Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μελίνα Κανά στα 13 Φεγγάρια, 1999.
Έχει συνθέσει μουσική για τον κινηματογράφο (Les heures claires, της Celine Ollier, Λόγοι και Αμαρτήματα, του Βασίλη Μαζωμένου, Πρώτη Φορά, της Μαριτίνας Πάσσαρη κ.α.). Από το 1997 και για σειρά ετών έχει συνθέσει και εκτελέσει ζωντανά στο πιάνο, μόνος ή σε συνεργασία με άλλους μουσικούς, τη μουσική συνοδεία για κλασικές ταινίες του βωβού κινηματογράφου των Μουρνάου, Παμπστ, Χίτσκοκ, Γκρίφιθ κ.α. (Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου που διευθύνει ο Νίνος Φένεκ Μικελίδης , Ινστιτούτο Γκαίτε).
Από το 1997 έως το 2002 δίδαξε Μουσική Θεωρία στα πλαίσια του Ωδείου του Κολλεγίου Αθηνών.
Είναι τακτικό μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), ενώ διετέλεσε τακτικό μέλος του Δ.Σ. των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων.
Αρμόνιο
ΤΣΑΒΑΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Πήρε πτυχίο Ευρωπαϊκού μουσικού οργάνου, ευθυαύλου – κλαρινέτου με βαθμό Άριστα στο Ωδείο «Αναγέννηση» στη τάξη του κ. Ηλία Δεμιρτζόγλου.
Επίσης πήρε τα πτυχία ανώτερων θεωρητικών στην ωδική, αρμονία, αντίστιξη και ενοργάνωση πνευστών με καθηγητή τον κ. Μιχάλη Αρχοντίδη στο Ωδείο «Νίκος Σκαλκώτας», όπου και διδάσκει κλαρινέτο -σαξόφωνο από το 1988 μέχρι σήμερα.
Έχει συμμετάσχει στην Φιλαρμονική των δήμων Μενιδίου και Λιοσίων και είναι ενεργό μέλος της Φιλαρμονικής και Ορχήστρας καθώς και του συνόλου (κουαρτέτο) ξύλινων πνευστών (κλαρινέτων) του Δήμου Χαλανδρίου από το 1999 μέχρι σήμερα.
Το 1991 διακρίθηκε με το Α΄ βραβείο μουσικής δωματίου πνευστών οργάνων κλαρινέτου – σαξοφώνου στο Καλλιτεχνικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Τροβαδούροι Κηφισιάς» με επικεφαλή την κ. Χαιρογιώργου.
Αρμόνιο Ακορντεόν
ΔΙΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Ακουστική και Ηλεκτρική Κιθάρα
ΣΙΔΕΡΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
Το 2003 ολοκλήρωσε τα 8 grades στην ηλεκτρική κιθάρα από το London College of Music και πήρε πτυχίο στη Τζαζ Αρμονία (Popular Music Theory) από το University of West London (London College of Music Examinations).
Το 2010 πήρε το δίπλωμα διδασκαλίας ηλεκτρικής κιθάρας από το London College of Music (DipLCM – TD) καθώς και πτυχίο αρμονίας από το ωδείο «Έντεχνη Μουσική Σχολή».
Είναι μέλος του Registry of Guitar Tutors (RGT) από το 2007 και από τότε μέχρι σήμερα διδάσκει σύγχρονη κιθάρα στη Μουσική Σχολή Βύρωνα και στο Ωδείο «Νίκος Σκαλκώτας».
Πολύχρονη ενασχόληση με την παραδοσιακή ελληνική μουσική και συμμετοχή σε διάφορες ορχήστρες.
Μπάσο Κιθάρα
ΚΟΥΕΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Σύνθεση Μουσικής για Κινηματογράφο Θέατρο Τηλεόραση
ΠΛΑΤΑΝΟΣ ΝΙΚΟΣ
Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών το 1980.
Σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών και στο Ωδείο “Νίκος Σκαλκώτας” με την Ναταλία Μιχαηλίδου.
Από το 1986 έως το 1993 σπούδασε στην Ecole Normale de Musique de Paris : Ανώτερα Θεωρητικά (Ανώτερη Αρμονία, Αντίστιξη, Φούγκα) και Σύνθεση Μουσικής Κινηματογράφου (Diplome Superieur de Composition de Musique de Film) δίπλα στον Antoine Duhamel, εμβληματικό συνθέτη της Nouvelle Vague του Γαλλικού Κινηματογράφου σε ταινίες των Γκοντάρ, Τρυφώ, Ταβερνιέ κ.α.)
Έχει συνθέσει μουσική για μεγάλο αριθμό θεατρικών παραστάσεων σε συνεργασία με τα σημαντικότερα ελληνικά θέατρα. Ειδικεύεται σε παραστάσεις μουσικού θεάτρου όπου ερμηνεύει ο ίδιος τις συνθέσεις του παίζοντας πιάνο, συνθεσάιζερ και ακκορντεόν σε συνεργασία με τον θίασο :
Θέατρο του Νότου-ΑΜΟΡΕ (Βαλς Εξιτασιόν-σκην. Γιάννης Χουβαρδάς, Καζανόβα-σκην. Στάθης Λιβαθινός, 1997, Η Υπηρέτρια-σκην. Έφη Θεοδώρου,1999, Το σπίτι των κοιμισμένων κοριτσιών-σκην. Γ. Χουβαρδάς, 2002),
Θέατρο Τέχνης (Οι Σοφολογιότατες- σκην. Γιώργος Λαζάνης, 1998),
Εθνικό Θέατρο (Αυτό που δεν τελειώνει-σκην. Στ. Λιβαθινός, 2003-4, Ηλέκτρα, σκην. Ε. Θεοδώρου, 2005, Ο έμπορος του Λας Βέγκας- σκην Μαρκ φον Χέννινγκ, 2007, Rainbow-σκην. Ε. Θεοδώρου, Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης-σκην. Γιάννης Χουβαρδάς, Ρομπέρτο Τσούκκο-σκην. Ε. Θεοδώρου, 2008, Ο εφιάλτης της ευτυχίας- σκην. Γ. Χουβαρδάς, 2009), Μαρά/Σαντ-σκην. Ε. Θεοδώρου,2009, Γλυκό πουλί της νιότης- σκην. Ε. Θεοδώρου,2010, Ο κόκκινος βράχος-σκην. Ρούλα Πατεράκη,2011, Ζ-σκην. Ε. Θεοδώρου,2012)
Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας (Δεσποινίς Τζούλια-σκην. Έφη Θεοδώρου, 2002)
Θέατρο Πορεία (Παντρολογήματα-σκην. Στάθης Λιβαθινός, 2004, Τίποτα δικό μου-σκην. Έφη Θεοδώρου, 2006),
Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (Έξι νύχτες στην Ακρόπολη, Το αηδόνι και ο αυτοκράτορας, σκην. Έφη Θεοδώρου, 2004)
Απλό Θέατρο (Σημειώσεις σε φύλλα που πέφτουν-σκην. Έφη Θεοδώρου, 2005)
Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2005 (Καμπαρέ Του Δρόμου-σκην. Κυριάκος Κατζουράκης)
Έχει συνθέσει πολλούς κύκλους τραγουδιών πάνω σε στίχους μεγάλων ελλήνων και ξένων ποιητών και σύγχρονων στιχουργών . Κάποιοι από αυτούς έχουν παρουσιαστεί σε σημαντικές αίθουσες συναυλιών με μεγάλους έλληνες ερμηνευτές :
-Αφιέρωμα στην ποίηση της Ελένης Αρβελέρ, στο Εθνικό Θέατρο, 2004 και στο Μέγαρο Μουσικής, 2008, με τον Γιώργο Νταλάρα. Τον Απρίλιο του 2006 τρία τραγούδια σε ζωντανή εκτέλεση από τη συναυλία κυκλοφόρησαν σε DVD με το περιοδικό «Αρχαιολογία και Τέχνες» σε σκηνοθεσία Μέμης Σπυράτου.
– Αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη, στη Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, 1997, με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη,
-Αφιέρωμα στον Γιώργο Σεφέρη, στο Μέγαρο Μουσικής, 2001, με την Ορχήστρα των Χρωμάτων,
– Αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία, στο Μέγαρο Μουσικής, 2003, με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο,
-Αφιέρωμα στην Κική Δημουλά, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Νικαίας, 2010, με τον Θάνο Ανεστόπουλο, παρουσία της ποιήτριας.
Έχει εκδώσει δύο προσωπικούς δίσκους κι έχει συνεργαστεί δισκογραφικά με τον Γιώργο Νταλάρα, την Μελίνα Κανά και τα Υπόγεια Ρεύματα.
Συνεργάστηκε με την Δήμητρα Γαλάνη, την Ελένη Τσαλιγοπούλου, τον Αλκίνοο Ιωαννίδη και τον Γεράσιμο Ανδρεάτο στο μουσικό πρόγραμμα Χάραμα, σαν υπεύθυνος ορχήστρας, 1993-5, και με τις Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μελίνα Κανά στα 13 Φεγγάρια, 1999.
Έχει συνθέσει μουσική για τον κινηματογράφο (Les heures claires, της Celine Ollier, Λόγοι και Αμαρτήματα, του Βασίλη Μαζωμένου, Πρώτη Φορά, της Μαριτίνας Πάσσαρη κ.α.). Από το 1997 και για σειρά ετών έχει συνθέσει και εκτελέσει ζωντανά στο πιάνο, μόνος ή σε συνεργασία με άλλους μουσικούς, τη μουσική συνοδεία για κλασικές ταινίες του βωβού κινηματογράφου των Μουρνάου, Παμπστ, Χίτσκοκ, Γκρίφιθ κ.α. (Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου που διευθύνει ο Νίνος Φένεκ Μικελίδης , Ινστιτούτο Γκαίτε).
Από το 1997 έως το 2002 δίδαξε Μουσική Θεωρία στα πλαίσια του Ωδείου του Κολλεγίου Αθηνών.
Είναι τακτικό μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), ενώ διετέλεσε τακτικό μέλος του Δ.Σ. των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων.
Ταχύρρυθμη Μέθοδος Κιθάρας
ΠΑΖΑΪΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 15 Αυγούστου το 1948. Απεφοίτησε από το “ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ” όπου σπούδασε με υποτροφία Ανώτερα Θεωρητικά για το πτυχίο Ειδικού Αρμονίας στις Τάξεις της κ. Ουρανίας Ιωαννίδου και του κ. Γεωργίου Γεωργιάδη και στην Κλασική Κιθάρα στην τάξη του κ. Χαράλαμπου Εκμεκτσόγλου παίρνοντας πτυχίο και δίπλωμα με “ΑΡΙΣΤΑ ΠΑΜΨΗΦΕΙ”.
Συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές με τον καθηγητή του “REAL CONSERVATORIO” της Μαδρίτης JOSE LUIS RODRIGO στην (6χορδη) κλασική κιθάρα και με τον JOSE LUIS LOPATEGUI καθηγητή του “CONSERVATORIO SUPERIOR DE MUSICA” της Βαρκελώνης στην 10χορδη Κλασική Κιθάρα.
Έλαβε μέρος σε αρκετά διεθνή σεμινάρια κλασικής κιθάρας υπό την διεύθυνση των διάσημων κιθαριστών OSCAR GHIGLIA, ROBERTO AUSSEL, LEO BROWER, TURIBIO SANTOS, JOHN FEELEY, PACO PENA, ODAIR ASSAD και άλλους.
Συνέχισε τους σπουδές στα ανώτερα θεωρητικά στην τάξη του Μιχάλη Τραυλού παίρνοντας Πτυχίο Αντίστιξης, Πτυχίο Φούγκας και Δίπλωμα Σύνθεσης.
Έχει δώσει αρκετά ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας στην Αθήνα και στην Επαρχία.
Έχει γράψει μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Έγραψε μουσική για διάφορα μουσικά σύνολα που επανειλημμένα έχουν παιχτεί από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.
Από το 1974-1981 διετέλεσε Διευθυντής του παραρτήματος του “ΔΕΛΦΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ” στα Άνω Πατήσια.
Το 1981 ίδρυσε το Ωδείο “ΝΙΚΟΣ ΣΚΑΛΚΩΤΑΣ” στα Άνω Πατήσια με παραρτήματα στην Ελλάδα και την Κύπρο.
Το 1983 αναλαμβάνει αντιπρόσωπος για την Ελλάδα του “TRINITY COLLEGE OF MUSIC” (αναγνωρισμένη σχολή του Πανεπιστημίου του Λονδίνου), όπου ιδρύει το εξεταστικό κέντρο Ελλάδος σε συνεργασία με το Ωδείο “ΝΙΚΟΣ ΣΚΑΛΚΩΤΑΣ”.
Έχει εκδώσει διάφορες μεθόδους εκμάθησης μουσικής σε βιβλία και βιντεοκασέτες.
Το 1983 μετά από πρόταση τους εταιρίας δίσκων “ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ” ανέλαβε την ενορχήστρωση τραγουδιών για ένα δίσκο σε μουσική των: Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζιδάκι, Γ. Σπανού κ.α.
Το 1991 ιδρύει την δισκογραφική εταιρία “ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ” με σκοπό την προώθηση ποιοτικής μουσικής (κλασικής, τζαζ, έντεχνης και παραδοσιακής). Έχει κάνει την ηχογράφηση και την παραγωγή διάφορων CD’s όπως το “ΕΡΥ ΠΑΛΕ” με την χορωδία Πλωμαρίου “Ο ΑΛΚΑΙΟΣ” που περιλαμβάνει παραδοσιακά τραγούδια της Λέσβου, “ΕΡΩΔΙΟΙ” με μπαλάντες που ερμηνεύουν ο Στέλιος Σταυρακάκης και η Όλγα Σπανού, CD με την παιδική χορωδία του Χαμόγελου του Παιδιού κ.α.
Παρακολούθησε μαθήματα διεύθυνσης ορχήστρας με καθηγητές τους Μαέστρους, Ηλία Βουδούρη και Θέμη Μαγκριώτη και έχει λάβει μέρος σε αρκετά σεμινάρια, συνέδρια και εργαστήρια διεύθυνσης χορωδιακής μουσικής.
Το 1995 αναλαμβάνει την καλλιτεχνική διεύθυνση του παραρτήματος Μυτιλήνης, όπου ιδρύει την χορωδία του Ωδείου παρουσιάζοντας σημαντική δραστηριότητα δίνοντας συναυλίες στην Πόλη της Μυτιλήνης αλλά και σε πολλά χωριά τις Λέσβου. Έδωσε επίσης συναυλίες με την σύμπραξη άλλων δύο Χορωδιών, της Χορωδίας Πλωμαρίου “Ο Αλκαίος” και της Χορωδίας του Ωδείου “ΝΙΚΟΣ ΣΚΑΛΚΩΤΑΣ” των Αθηνών με κοινό πρόγραμμα σε ένα ενιαίο σύνολο στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Αθηνών και Δημοτικό Θέατρο Χολαργού “Μίκης Θεοδωράκης”.
Η Χορωδία Μυτιλήνης “ΝΙΚΟΣ ΣΚΑΛΚΩΤΑΣ” τον Μάρτιο του 2004 συγκροτείται σε Σύλλογο Αστικό μη Κερδοσκοπικό. Από τότε μέχρι και σήμερα έχει δώσει αρκετές συναυλίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος και του Εξωτερικού με συμμετοχές σε διάφορα Διεθνή Φεστιβάλ και Διαγωνισμούς, κατακτώντας αρκετές διακρίσεις, Πρώτα Βραβεία και Χρυσά Μετάλλια.
Στις 5 Δεκεμβρίου του 2006 ημερομηνία κατά την οποία είναι αφιερωμένη στην “Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού”, αναλαμβάνει Καλλιτεχνικός Διευθυντής στο “1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Ερμηνείας Τραγουδιού Νέων Καλλιτεχνών και Καλλιτεχνών με Αναπηρία”. Το Φεστιβάλ διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Forum Εθελοντικών Οργανώσεων στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) με πολύ μεγάλη επιτυχία. Η εκδήλωση τελούσε υπό την Αιγίδα: Hellenic Aid – Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης – Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών.
Με την Χορωδία Μυτιλήνης “ΝΙΚΟΣ ΣΚΑΛΚΩΤΑΣ” υπό την Διεύθυνσή του τον Ιούλιο του 2008 έλαβε μέρος στην 5η Ολυμπιάδα Χορωδιών στο Γκρατς της Αυστρίας (5th WORLD CHOIR GAMES-THE OLYMPICS FOR CHOIRS) και ανάμεσα σε 450 Χορωδίες 94 χωρών σε 28 κατηγορίες κατέκτησε Χάλκινο Δίπλωμα στην 8η κατηγορία (Μικτή Χορωδία a cappella).
Υπήρξε Μαέστρος επίσης στις χορωδίες “Αλκαίος” του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλωμαρίου, στη Χορωδία Καλλονής Λέσβου ο “ΕΘΟΚ”, στη Χορωδία του Δήμου Νέας Πεντέλης και την Παιδική Χορωδία του Ωδείου “ΝΙΚΟΣ ΣΚΑΛΚΩΤΑΣ” με την οποία στις 21 Ιανουαρίου του 2009 συμμετείχε στην Ρόκ Όπερα “Jeanne D’ Arc” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Τον Ιούλιο του 2010 για δεύτερη φορά συμμετείχε στον ίδιο θεσμό της Ολυμπιάδας Χορωδιών και συγκεκριμένα στην 6η Ολυμπιάδα Χορωδιών στο Σαοκσίν στην Κίνα (6th WORLD CHOIR GAMES – THE OLYMPICS FOR CHOIRS) ανάμεσα σε 400 Χορωδίες 84 χωρών σε 20 κατηγορίες όπου κατέκτησε Χάλκινο Δίπλωμα στην 5η κατηγορία (Μικτή Χορωδία a cappella).
Τον Δεκέμβριο του 2010 συμμετείχε με τη Χορωδία Μυτιλήνης “ΝΙΚΟΣ ΣΚΑΛΚΩΤΑΣ” σε μια επετειακή συναυλία για το έτος “Θεόφιλου” στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης με τον Νότη Μαυρουδή, Παναγιώτη Μάργαρη, Μάνο Αβαράκη και την Αναστασία Μουτσάτσου.
Τον Ιανουάριο του 2012 αναλαμβάνει την Καλλιτεχνική Διεύθυνση στο “1ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Μυτιλήνης 2012″-Ανταμώνοντας και τραγουδώντας στο Αιγαίο- που διωργάνωσε η Χορωδία Μυτιλήνης “ΝΙΚΟΣ ΣΚΑΛΚΩΤΑΣ” με την υποστήριξη της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.