Διδάσκοντες Μονωδίας

Κλασικό Τραγούδι

ΛΕΚΑΤΣΑ ΣΟΦΙΑ

sofia_lekatsa.jpgΗ Σοφία Λεκατσά γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο και μονωδία στο Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας όπου πήρε το δίπλωμά της με καθηγητή τον Γιώργο Ζερβάνο. Συνέχισε τις σπουδές της με την Μ. Σταματάκη και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ερμηνείας μπαρόκ μουσικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό με τους Jill Feldman, Mark Kroll, Michael Chance, Helmuth Rilling,Ton Koopman και Max van Egmond.

Είναι μέλος των συνόλων «ΠολυΦωνία» και «Εμμέλεια» με τα οποία έχει παρουσιάσει και ηχογραφήσει μεσαιωνικό και αναγεννησιακό ρεπερτόριο και έχει στο ενεργητικό της πολυάριθμες συναυλίες ως μόνιμο μέλος της χορωδίας της ΕΡΤ από το 1999 έως και το κλείσιμο της τον Ιούνιο του 2013.

Ως σολίστ έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και έχει συνεργαστεί με διάφορες ορχήστρες (Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής  της ΕΡΤ κα).

 

 

 

 

 

Σύγχρονο Τραγούδι

ΜΟΡΕΛΕΩΝ ΜΑΡΘΑ

(108 of 435)Γεννήθηκε στην πόλη του Μεξικού (Μεξικό). Σπούδασε κλασσικό τραγούδι με τον Χοσέ Πουλίδο στο Ανώτατο Εθνικό Ωδείο του Μεξικού καθώς επίσης και δραματική τέχνη στο Αctors Studio Dimitrios Sarras στην ίδια πόλη.

Πήρε το πρώτο βραβείο ως ηθοποιός, στο Φέστιβαλ του Θεάτρου Νέων της πόλης του Μεξικού, με το έργο ‘El Atentado’ του Jorge Ibarguengoitia.

Παράλληλα με το θέατρο, συμμετείχε στα παραδοσιακά συγκροτήματα: Citlali,

Los Folkloristas, (το σημαντικότερο στο είδος του στη Λατινική Αμερική),

Papalote και Raza de Cobre . Ηχογράφησε δίσκους με τα δύο τελευταία.

Έχει περιοδεύσει σε πολλές χώρες και έχει λάβει μέρος σε σημαντικά φεστιβάλ: στο Μεξικό, στην Κούβα, στις ΗΠΑ, στη Δανία, στη Γαλλία και στην Κύπρο αντιπροσωπεύοντας το Μεξικό.

Ανέκαθεν ενδιαφερόταν για την προώθηση της παραδοσιακής μουσικής και του νέου τραγουδιού (canto nuevo) της Λατινικής Αμερικής, της βραζιλιάνικη μουσικής, όπως επίσης και για την διάδοση του ελληνικού τραγουδιού στη πατρίδα της.

Ζει εδώ και χρόνια  στην Ελλάδα- την οποία θεωρεί δεύτερη πατρίδα της-συνεργαζόμενη με αναγνωρισμένους καλλιτέχνες.

Συνεργάζεται με αξιόλογους μουσικούς της λάτιν σκηνής ( σε μικρές μουσικές σκηνές, σε συναυλίες και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως την τελετή της έναρξης του καρναβαλιού της Πάτρας του 2001.)

Με τον Γιώργο Νταλάρα έχει συνεργαστεί στους δίσκους Latin, Χωρίς Σύνορα (με τους Apurimac) και στη παρουσίαση και ήχογράφηση του έργου  Misa Criolla του αργεντινού συνθέτη Αριέλ Ραμίρες υπό την διεύθυνση του Σταύρου Ξαρχάκου (έργο που παρουσιάστηκε :το 1989 στο Παλλάς. Το 1996 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Βερολίνο με τη Χορωδία της Όπερας του Βερολίνου.  Στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου του 2001,στο  Ηρώδειο με την Εmma Shapplin, υπό την διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ και στις 18 και 19 Ιανουαρίου του 2002, στο Μέγαρο μουσικής Θεσσαλονίκης με την Κρατική Ορχήστρα Θ. και την χορωδία Fons musicalis,υπό τη διεύθυνση του Κωστή Κωνσταντάρα.

Απ΄το 2002 διδάσκει φωνητική έκφραση και παραδίδει σεμινάρια.

Συνεργάζεται με διάφορους σκηνοθέτες, σαν actors coach.

Το 2006, ανέβασε ένα θεατρικό έργο με θέμα τη ζωή της μεξικάνας ζωγράφο,

Frida Kahlo, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Τον Ιανουάριο του  2007 η  Misa Criolla  ξαναπαρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και η Μάρθα Μορελεών ξαναεμφανίστηκε στο πλευρό του Γιώργου Νταλάρα.  Η συναυλία έγινε για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εκτός από συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις, έχει συμμετάσχει και σε πολλές δισκογραφικές δουλειές .

Οι πιο πρόσφατες από αυτές είναι οι:

‘Τίποτα δεν κρύβεται κάτω απ’τον ήλιο’ (Σύννεφα με παντελόνια)

‘Café asante’ (σόλο και ντουέτο με τον Haig Yazdjian)

‘Τυφλές ελπίδες’ (Πέτρο Δουρδουμπάκη) στο τραγούδι No temas mas  (Μη σταματάς) με ισπανικό στίχο της ίδιας.

 ‘Πάμε πάλι’  (Apurimac)

‘Φωνές Κρουστών’ ( Βαγγέλης Καρίπης) για το περιοδικό ΜΕΤΡΟ.

‘Mare Nostrum’ the voyage.

‘Παράθυρα ανοιχτά’ (Apurimac)

Pepe Frank 30 Años

Duok Sextet

Martha Moreleón “Palmera”

ΜΠΙΣΚΙΝΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ

PeriklisΓεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε σε μουσική οικογένεια. Ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματα κλασσικού πιάνου το 1981, αποκτώντας δίπλωμα κλασσικού πιάνου το 1994.

Συνέχισε τις κλασσικές σπουδές στα Ανώτερα Θεωρητικά αποκτώντας πτυχίο Αρμονίας και Αντίστιξης.

Σπούδασε Μουσική για Κινηματογράφο, Ηχοληψία και Μουσική Τεχνολογία.

Παρακολούθησε μαθήματα jazz πιάνου και jazz ενορχήστρωσης με τον Μάρκο Αλεξίου και τον Σταύρο Λάντσια.

Από το 1992 ασχολήθηκε με το τραγούδι παρακολουθώντας μαθήματα φωνητικής και ορθοφωνίας με τον Γεώργιο Γεωργιάδη, αργότερα παρακολούθησε μαθήματα musical με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και κλασσικού τραγουδιού με την Έλσα Κυλμπάση. Παρακολούθησε, επίσης, μαθήματα λογοθεραπείας και σεμινάρια αγωγής του προφορικού λόγου με τον κ. Δραγώνα.

Συνέχισε τις σπουδές του στο τραγούδι με την Άννα Διαμαντοπούλου αποκτώντας πτυχίο στο σύγχρονο τραγούδι από το Εθνικό Ωδείο.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ – ΚΑΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Το 2014 ολοκλήρωσε την σύνθεση 16 τραγουδιών για το μουσικοθεατρικό έργο του Γιώργου Μετήλλια «Όμορφες Στιγμές»

Το 2013 ολοκλήρωσε και παρουσίασε την Πρώτη του Δισκογραφική Δουλειά «ΠΛΑΣΤΕΛΙΝΗ» από την PeXeReCords που περιέχει 8 τραγούδια δικής του Σύνθεσης και Ενορχήστρωσης όπου τα ερμηνεύει ο ίδιος και η Ξένια Γαργάλη και ίδρυσε το 8μελές group Plastelini the musicLab Orchestra.

Το 2011 συμμετείχε ως ερμηνευτής και πιανίστας στο CD «H κoμμώτρια και ο θάνατος» του Κ.Δημουλέα από τη LYRA σε συνεργασία με την Σ.Λεονάρδου.

Έχει συνεργαστεί και έχει γράψει μουσική για τηλεόραση, όπως το «Με θέα στο πέλαγο» στο Mega channel τo 2004 και για θέατρο, όπως το «Νυφικό Κρεβάτι» το 2005 και την ηχοληψία και την σύνθεση της μουσικής του θεατρικού έργου «Ο Αχόρταγος» του θεατρικού θιάσου του Δήμου Ανθούσας.

Συνεργάστηκε το 2001 στην φωνητική προετοιμασία της συναυλίας του «Άξιον εστί» του Θεοδωράκη με βασικό τραγουδιστή τον Δ. Μπάση και τη Δημοτική Χορωδία της Θήβας όπου εργαζόταν ως δάσκαλος φωνητικής.

Το 1996 εξέδωσε το βιβλίο του «Πέρα απ΄ τη σιωπή».

Το 1995 εργάστηκε στον Δήμο Αθηναίων ως βοηθός στην παράδοση σεμιναρίων Φωνητικής, Ορθοφωνίας και Αγωγής του Προφορικού Λόγου.

Εργάστηκε στο Mad Tv ως VJ, στο Αlpha sound studio και σε άλλα studio ως ηχολήπτης.

Συμμετείχε σε πολλά groups με rock, έντεχνο, jazz, latin και funk ύφος. Kάποια από τα group που συμμετείχε ήταν το 8μελές Groupo Anaconda (Latin-Jazz), Σύννεφα με παντελόνια, Faded mirror κ.α

Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως τον Λάκη Παπαδόπουλο, Μάνο Ξυδούς, Μιλτιάδη Πασχαλίδη, Γιάννη Γιοκαρίνη.

Αναλαμβάνει την τακτική οργάνωση «βραδιάς τραγουδιού» και συναυλιών σε καλλιτεχνικούς χώρους και μουσικές σκηνές με παρουσίαση των μαθητών της φωνητικής, για τα ωδεία με τα οποία συνεργάζεται.

ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ

2010-2013 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ Διδάσκοντας ΣΥΧΡΟΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ.

2005-2006 Μουσική Σχολή: ΗΧΟΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗ Διδάσκοντας ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ και ΣΥΧΡΟΝΟ ΠΙΑΝΟ.

2004-2013: ΩΔΕΙΟ “ΝΙΚΟΣ ΣΚΑΛΚΩΤΑΣ” Διδάσκοντας ΣΥΧΡΟΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ.

2000-2013: ΤΟΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ Διδάσκοντας ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΙΑΝΟ (συνοδεία τραγουδιστή).

2000-2004 ΕΘΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ Διδάσκοντας ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΑΡΜΟΝΙΑ, ΣΥΧΡΟΝΟ ΠΙΑΝΟ.

2000-2006 ΩΔΕΙΟ Μαίρης Κοντογιάννη Διδάσκοντας ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ, ΧΟΡΩΔΙΑ.

2000-2004 ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ ΩΔΕΙΟ Διδάσκοντας ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΑΡΜΟΝΙΑ, ΑΝΤΙΣΤΙΞΗ.

2000-2002 ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΩΔΕΙΟ Διδάσκοντας ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ.

2000-2002 ΩΔΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Διδάσκοντας ΠΙΑΝΟ, ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ.

2000-2002 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΘΗΒΑΣ Διδάσκοντας ΦΩΝΗΤΙΚΗ.

Links:

Official site

http://www.periklisbiskinis.gr/

Official site

http://www.plastelini-music.gr/

Facebook

https://www.facebook.com/periklisbiskinis

Facebook

https://www.facebook.com/Plastelinimusic

Youtube

http://www.youtube.com/channel/UCLF9UArDLCg61njsaOukdOg

Youtube

http://www.youtube.com/channel/UC0UyobKPxR_uieQ8Z9etc4A

Linkedin

http://www.linkedin.com/?trk=nav_logo

Fandalism

http://www.fandalism.com/periklisbiskinis

Soundcloud

https://www.soundcloud.com/periklisbiskinis

Soundcloud

https://soundcloud.com/plastelini

Twitter

https://twitter.com/PlasteliniMusic

Twitter

https://www.twitter.com/pbiskinis

ΝΟΗΤΗ ΣΟΦΙΑ

ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΟΥ ΣΑΣΑ

PapalamprouΑπόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου της Κέρκυρας με Πτυχιακή στην Μορφολογική Ανάλυση της Κλασικής Όψης του George Gershwin (άριστα παμψηφεί). Πολυετείς σπουδές κλασσικού πιάνου και πτυχίο Αρμονίας (άριστα παμψηφεί), καθώς και εξειδικευμένες σπουδές στο jazz τραγούδι και πιάνο. Βραβευμένη με το 2ο βραβείο τραγουδιού και πρόταση συνεργασίας από το Bulgarian National Radio, στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Jazz 2003 (Βουλγαρία). Συμπράττει σε συχνές εμφανίσεις σε jazz μουσικές σκηνές με σπουδαίους jazz μουσικούς, όπως τους Δημήτρη Βασιλάκη, Βασίλη Ρακόπουλο, Εμμανουήλ Σαριδάκη, Τηλέμαχο Μούσα κ.ά., καθώς και πραγματοποιεί εμφανίσεις σε σημαντικές jazz μουσικές σκηνές στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη και Jazz φεστιβάλ. Η εμφάνισή της στο Jazz Festival Θεσσαλονίκης 2008 (Μύλος) σε συνεργασία με τον μπασίστα Δημήτρη Γουμπερίτση οδήγησε και στην συμμετοχή της στη δισκογραφική συλλογή Jazz Society 2008/09. Παράλληλα συμμετέχει σε θεατρικές και μουσικές παραστάσεις στην Αθήνα ως ενορχηστρωτής, ερμηνεύτρια και performer.

www.sassapapalamprou.com

Διδασκαλία Υποκριτικής στο Τραγούδι

 

 

 

ANDRE MAIA

ANDRE' MAIAΟ Andre Maia είναι Πορτογάλος ηθοποιός και τραγουδιστής. Από το 2009 ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Αποφοίτησε το 1987 από την Σχολή Θεάτρου του Εθνικού Ωδείου της Λισαβόνας. Από το 1988 έως το 1990, συνεργάστηκε με την Ρωσίδα σκηνοθέτιδα, Paulina Klimovetskaya, δουλεύοντας πάνω στη μέθοδο Michael Tchekhov και την “Metaphore Technique”. Μετά από αυτό, ξεκίνησε η καριέρα του στο θέατρο, την τηλεόραση, τον κινηματογράφο, το ραδιόφωνο και την μεταγλώττιση κινουμένων σχεδίων.

Παράλληλα με την υποκριτική, σπούδασε για οκτώ χρόνια κλασικό τραγούδι και πήρε μέρος με μεγάλη επιτυχία σε τρία μιούζικαλ στην Πορτογαλία, στο ένα εκ των οποίων μάλιστα πρωταγωνιστούσε και διεξήχθη στα πλαίσια της Παγκόσμιας Έκθεσης EXPO 98 στη Λισαβόνα. Οι δημιουργοί της παράστασης ήταν η ομάδα “ELS COMEDIANTS”, μία από τις δέκα πιο διάσημες εταιρίες θεατρικής παραγωγής στην Ευρώπη.

Μαζί τους από το 1998 έως το 2003 ταξίδεψε σε πολλά μέρη της Ευρώπης δίνοντας παραστάσεις ως περφόρμερ σε Γαλλία, Ισπανία Ιρλανδία και Πορτογαλία κάνοντας ταυτόχρονα σεμινάρια για τους τοπικούς περφορμερς στις πόλεις αυτές. Αργότερα, ασχολήθηκε με την προετοιμασία και διδασκαλία της υποκριτικής σε ηθοποιούς, τραγουδιστές, μουσικούς, χορευτές, μοντέλα, πολιτικούς, δημοσιογράφους, δικηγόρους και δασκάλους.

Στην Αθήνα, ασχολήθηκε με ένα νέο ρεύμα μουσικών προτάσεων, δημιουργώντας μπάντες με Έλληνες μουσικούς όπως την “Andre Maia Band” (fados), την “Oblivion Ensemble” ( Piazzolla´s Tangos) και προσφάτως, το “Paris qui chante” (γαλλικά τραγούδια). Έχει συνεργαστεί με πληθώρα αξιόλογων Ελλήνων καλλιτεχνών μεταξύ των οποίων η Νένα Βενετσάνου, η Γλυκερία, η Ελένη Πέτα και ο Μάριος Στρόφαλης.